A doua ediție a Cupei Colțea - Trofeul Cristescu Vintilă, la final

articol adaugat in: 10/2019  categorii:
A doua ediție a Cupei Colțea - Trofeul Cristescu Vintilă, la final

Aproximativ 150 de alergători de toate vârstele au participat, sâmbătă, la ediţia a doua a Cupei Colţea - Trofeul „Vintilă Cristescu”, competiţie care a avut loc în Parcul Sportiv Braşov.
Concursul naţional de alergare cros a fost dedicat sportivilor legitimaţi la cluburi şi asociaţii sportive din România, dar şi atleţilor amatori. Astfel, s-au desfăşurat curse de 10.000 metri masculin (atleţi legitimaţi + atleţi amatori), 8.000 metri feminin (atlete legitimate + atlete amatoare) şi 3.000 metri (copii până la 14 ani, fete + băieţi).
Trofeul „Vintilă Cristescu” a ajuns, în acest an, la Andrei Dorin Rusu, sportiv legitimat la CSM Vatra Dornei / CSA Steaua Bucureşti, câştigător al cursei de 10 kilometri, respectiv la Cristina Simion, sportivă legitimată la CSA Steaua Bucureşti, care s-a impus în cursa de 8 kilometri.
Braşoveanul Coman Nicolae Marian (CSU Arad) şi Ion Luchianov (Ştiinţa Bucureşti) au completat podiumul în cursa sportivilor legitimaţi, la 10.000 de metri.
Clasamentele atleţilor amatori s-au realizat pe fiecare categorie de vârstă în parte, feminin şi masculin: 8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani.
 

Startul celor trei curse a fost dat de una dintre doamnele atletismului românesc, Corina Ţifrea, multipă campioană naţională şi balcanică, dar şi câştigătoare a unei medalii de bronz la Mondiale Universitare din 1981 (Bucureşti) şi a unei medalii de aur în Cupa Europei în 1989 (Viena).

„Mă bucur să ajung din nou la Braşov, după vreo 40 de ani. Aici am început atletismul şi am luat primele medalii. Îi felicit pe participanţi, şi pe cei mici şi pe cei mari. Acest eveniment nu aparţine doar atletismului, ci şi unui mod de viaţă prin care ne menţinem sănătatea. Sunt convinsă că cei prezenţi nu folosesc alergarea doar cu acest prilej, ci în fiecare zi. A fost o zi frumoasă pe care am petrecut-o în Parcul Sportiv Braşov”, a spus Corina Ţifrea.
Competiţia a fost organizată de către Asociaţia Judeţeană de Atletism (AJA) Braşov, în parteneriat cu ACS Colţea 1920 Braşov, cu co-finanţare de la Consiliul Judeţean Braşov, cu sprijinul Federaţiei Române de Atletism (FRA), al Primăriei Municipiului Braşov, al partenerilor şi sponsorilor, în memoria întemeietorului clubului sportiv Colţea.
Traseul de concurs a fost amenajat în Parcul Sportiv Braşov (fostul Parc Tractorul), fiind măsurat şi omologat de Federaţia Română de Atletism (FRA).
Festivitatea de premiere a fost efectuată de către Corina Ţifrea, Dragoş Crăciun (preşedintele Comisiei de sport din Consiliul Judeţean Braşov), Oana Enache (vicepreşedinte AJA Braşov) şi Ciprian Jurubescu (preşedintele ACS Colţea 1920 Braşov).

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!