Atletismul începe de jos, din școală!

articol adaugat in: 10/2017 de Silviu Prescornitoiu categorii: Diverse Tag-uri: atletism, ajabrasov, atletism romania, federatia romana de atletism, florin florea
Atletismul începe de jos, din școală!

Un mesaj mai actual ca oricând, o nouă direcție pe care sportul românesc trebuie s-o apuce. Inclusiv atletismul, această „regină a tuturor sporturilor”, care de ani buni a intrat într-un con de umbră.

Într-un interviu acordat cunoscutului gazetar sportiv Dumitru Graur pentru revista „Sport În România”, Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism (FRA), a pus punctul pe i, cum se mai spune.

„E clar că atletismul are istorie, are campioni, a creat modele, mobilizează foarte multă lume şi de asemenea crează satisfacţii. Contribuie foarte mult la socializare şi eu cred că una dintre greşelile importante pe care a făcut-o societatea, din punct de vedere sportiv vorbesc, este aceea că s-a îndreptat foarte mult asupra medaliilor, asupra federaţiilor, asupra ministerului, poate chiar cluburi uneori, dar nu s-a îndreptat deloc către şcoală! Eu am făcut un proiect pe tema asta…

Ne-am preocupat foarte mult de partea de vârf. Ne-am dorit o medalie şi de regulă societatea şi-a dorit o medalie, fie ea obţinut cum, nu mai contează, dar am pierdut din vedere un lucru: faptul că la un moment dat, acest bazin de sportivi de top, vorbesc de posibilităţile noastre, se va termina. Şi nu am pus în loc nimic. Şi cred că una dintre cele mai importante sarcini pe care o au Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sportului - dar şi Ministerul Administraţiei, fiindcă acum şcolile au trecut la primării din punct de vedere administrativ -, este să se întoarcă spre şcoli la modul serios (accentuează). Dar nu pentru a face performanţă, ci pentru a face educaţie sportivă, pentru a le da tinerilor posibilitatea să facă sport, care este altceva decât educaţie fizică din şcoală!

Şi până nu se vor disocia aceste lucruri: adică educaţia fizică să se practice în ore, mai multe sau mai puţine, nu ştiu, e problema fiecăruia; dar în timpul liber, după amiază, cei care au deprinderi, cei care-şi doresc acest lucru, să fie sprijiniţi, să se creeze acele centre de sport (asociaţii sportive şcolare – n.n.) unde copiii să fie instruiţi cum trebuie. Până nu vom face această disociere nu cred că vom mai avea sport de performanţă. Nu ai de unde să iei. Copiii aceia nu mai sunt învăţaţi la şcoală că sportul reprezintă şi altceva decât ora de educaţie fizică, nu sunt învăţaţi ce înseamnă voluntariatul, ce înseamnă fair-play-ul, ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă. Nu sunt învăţaţi la şcoală ce înseamnă să ajungi campion olimpic sau campion mondial, ca să-ţi doreşti să faci asta. Acestea sunt elemente simple, care pe vremea mea se făceau. Eu nu cred că acum copiii sunt mai slabi pregătiţi sau că-i distrage calculatorul prea mult, copiii n-au din păcate alternativă”.

Interviul integral îl găsiți AICI.

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!