Crosul 15 Noiembrie, prezentat la Primăria Brașov

articol adaugat in: 03/2018 de Răzvan Eftimescu categorii: Diverse Tag-uri: aja brasov, atletism brasov, cros 15 noiembrie, crosul 15 noiembrie, 15 noiembrie 1987, crosuri, crosuri romania. atletism
Crosul 15 Noiembrie, prezentat la Primăria Brașov

Joi, 29 martie, începând cu ora 13, în Sala de Consiliu de la Primăria Brașov este programată conferința de presă în care va fi făcut anunțul oficial, că începând cu acest an, Crosul 15 Noiembrie va fi organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, împreună cu Federația Română de Atletism (FRA) și în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov, cu susținerea și finanțarea Primăriei Municipiului Brașov și a Consiliului Județean Brașov.

Vor fi prezenți domnii Florin Florea (președinte FRA), George Scripcaru (primar Brașov), Adrian Veștea (președinte Consiliul Județean Brașov), Aureliu Bejenariu (Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov), Silviu Prescornițoiu (director de concurs), membri ai AJA Brașov, reprezentanți mass-media și invitați.

Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiție sportivă a Brașovului, desfășurată în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987 a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov (UAB).

Crosul 15 Noiembrie este un concurs de atletism (alergare cros) pentru sportivi profesioniști (sportivi legitimați) și sportivi amatori din România și din toată lumea, desfășurat pe o distanță de 5 kilometri, pe străzile din municipiul Brașov, urmând același traseu pe care l-au parcurs manifestanții la 15 Noiembrie 1987.

Startul se va da la intersecția străzilor Carpaților cu Poienelor, la poarta SC Roman SA (Str. Poienelor, Nr. 5).

Concurenții vor alerga pe un traseu ce are o lungime de 5 kilometri și următoarele repere: Poienelor - Calea Bucureşti - Spitalul Judeţean - Spitalul Astra - Intersecția „Trei Alimentare” - Biserica de Lemn - Hidromecanica - Spitalul CFR - Sala Patria - Teatrul Sică Alexandrescu - Modarom - Prefectură.

Sosirea va fi în zona special amenajată, la Prefectura Brașov, lângă Colegiul Național „Unirea” (Bulevardul Eroilor, Nr. 5-7).

Festivitatea de deschidere (sâmbătă, 10 noiembrie 2018) și festivitatea de premiere vor avea loc în Piața Sfatului.

Crosul 15 Noiembrie (ediția a 29-a) este programat duminică, 11 noiembrie 2018.

SCURT ISTORIC

Prima ediție a Crosului 15 Noiembrie a avut loc în anul 1990.

Printre cei care au participat și au onorat concursul de la Brașov au fost personalități marcante ale atletismului românesc și internațional: Iolanda Balaş, Maricica Puică, Paula Ivan, Gabriela Szabo etc.

De asemenea, de-a lungul anilor, la Crosul 15 Noiembrie au alergat:
- Constantina Diță (campioană olimpică la maraton, Beijing 2008, campioană mondială de semimaraton, Edmonton 2005, vicecampioană mondială în proba de 20 kilometri, Debrecen 2006);
- Maria Cioncan (medaliată cu bronz la 1.500 metri, Jocurile Olimpice Atena 2004);
- Elena Buhăianu-Antoci (campioană europeană indoor la 1.500 metri, vicecampioană europeană la 1.500 metri indoor și cros cu echipa, campioană mondială universitară la 1.500 metri și vicecampioană mondială universitară la 800 m);
- Cristina Iloc-Casandra (participantă la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012);
- Iulia Negură-Olteanu (dublă campioană mondială la alergare pe şosea în 1990 și 1991, campioană europeană de cros în 1994, locul 8 la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996 la 10.000 metri);
- Ovidiu Olteanu (vicecampion european indoor la 3.000 metri, Paris 1994, participant la Jocurile Olimpice din 1996);
- Ovidiu Tat (vicecampion european de tineret 1999 la 3.000 metri, medalie de bronz la Campionatul European de seniori la 3.000 metri echipe);
- Florin Ionescu (prezent la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000, la 3.000 metri obstacole);
- Ion Luchianov (Republica Moldova, finalist la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012, la 3.000 metri obstacole).

ULTIMA EDIȚIE

Ediția a 28-a, de sâmbătă, 11 noiembrie 2017, a înregistrat o participare de circa 1.000 concurenți, din care 610 atleți legitimați (160 fete, 450 băieți).

Podium senioare
1. Roxana Bîrcă (CSA Steaua București);
2. Cristina Simion (CSA Steaua București);
3. Paula Todoran (CSM Zalău).

Podium seniori
1. Nelson Cherutich (Kenya, Benedek Team);
2. Hillary Kimaiyo (Kenya, Benedek Team);
3. Nicolae Soare (CS Știința Bacău).

Premii în bani: locul 1 = 540 euro, locul 2 = 325 euro, locul 3 = 215 euro.

MISIUNE

Crosul 15 Noiembrie li se adresează persoanelor de toate vârstele și din toate categoriile sociale, nu ține cont de sexul, apartenența politică, etnică și religioasă a acestora, și urmărește să promoveze și să încurajeze:

- sportul și mișcarea în aer liber, practicate ca și activități de familie;
- alergarea, ca și prim pas în practicarea atletismului sau a altor sporturi;
- atletismul în rândul copiilor, tinerilor și adulților;
- alergarea ca și cel mai la îndemână și ieftin sport de practicat;
- un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, sport și o igienă corespunzătoare a vieții (alimentație, odihnă, recreere etc.);
- atletismul ca sport de performanță;
- atletismul românesc în Europa și în lume;
- orașul Brașov și împrejurimile sale, cu toate obiectivele sale istorice, culturale și sportive, cu obiceiuri și tradiții ce datează din cele mai vechi timpuri;
- zona turistică Brașov-Poiana Brașov;
- zona Țara Bârsei, regiune istorică si etnografică ce este cunoscută ca și „Mica Transilvanie”;
- regiunea Transilvaniei, un ținut de vis, cu frumuseți naturale, cu o bogată istorie și personaje de poveste, apartenența Contelui Dracula la această zonă fiind de notorietate internațională;
- România ca țară europeană care acum, în anul 2018, sărbătorește Marea Unire din 1 Decembrie 1918, un proces istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național, România;
- educația tinerilor privind perioada comunistă din România.

OBIECTIV

Crosul 15 Noiembrie își propune ca începând din anul 2019, când evenimentul va ajunge la a 30-a ediție, concursul de la Brașov (România) să devină unul dintre cele mai importante și populare din calendarul internațional al IAAF ( Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism).

AMBASADOR

Ambasador al Crosului 15 Noiembrie este doamna Paula Ivan, campioană olimpică (1.500 metri) și vicecampioană olimpică (3.000 metri) la Jocurile Olimpice de Vară de la Seul (Coreea de Sud). Atunci, în anul 1988, dânsa a stabilit un record olimpic istoric, care și acum, după 30 de ani, a rămas de neatins!

PREMII

Valoarea totală a premiilor, în bani, va fi de minim 35.000 Euro.

La seniori (feminin și masculin), se vor acorda premii în bani sportivilor clasați 10 locuri: locul 1 - 1.500 euro, locul 2 - 1.000 euro, locul 3 - 800 euro ... locul 10 - 200 euro.

De asemenea, cel mai bine clasat atlet din România la seniori va fi recompensat cu un premiu în bani, în valoare de 500 euro fiecare (500 euro la senioare, 500 euro la seniori).

ORGANIZARE

Responsabili de eveniment:

Silviu Prescornițoiu (director de concurs), contact: +40.742.202.080, contact@ajabrasov.ro;

Oana Enache (director financiar), contact: +40.762.644.742, expert.oanaenache@gmail.com;

Cătălina Zorojanu (director organizare, comunicare, promovare), contact: +40.724.519.747, contact@ajabrasov.ro;

Ernest Budai (responsabil arbitraj), contact: +40.727.754.105, contact@ajabrasov.ro.

AJA BRAȘOV

Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov este o structură sportivă profesională, afiliată și reprezentanta FRA în judeţul Brașov. AJA Brașov este formată din cluburi sportive care au secţie de atletism și cluburi de atletism, sportivi, antrenori, sponsori, susținători ai atletismului.

ASOCIAȚIA 15 NOIEMBRIE 1987

Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov s-a constituit pe 2 ianuarie 1990, la scurt timp după căderea regimului comunist în România, și este asociația persoanelor arestate şi condamnate pentru participarea la Revolta Anticomunistă de la 15 Noiembrie 1987.

Președintele Asociației este domnul Marius Boeriu, iar vicepreședinte este domnul Dănuț Iacob.

COMUNICARE OFICIALĂ

Toate informațiile oficiale, despre și în legătură cu Evenimentul vor fi transmise prin:
- Site oficial AJA Brașov: www.ajabrasov.ro;
- Site oficial eveniment: crosul15noiembrie.ro. Acest site va avea o versiune în limba română și o versiune limba engleză;
- Pagină Facebook: https://www.facebook.com/crosul15noiembrie/


 

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!