Crosul Sănătății, ediția a 2-a

articol adaugat in: 04/2018 de Silviu Prescornitoiu categorii: Competitii
Crosul Sănătății, ediția a 2-a

Crosul Sănătății este un concurs de atletism (alergare cros) pentru toate vârstele (copii, tineri, adulți, seniori), organizat în ziua de duminică, 22 Aprilie 2018, în Parcul Sportiv Brașov, de către Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, Spitalul Sf. Constantin - SC Teo Health SA și Fundația Clinică Sf. Constantin.

Ajunsă la a 2-a ediție, această competiție sportivă dorește să marcheze Ziua Mondială a Sănătății, eveniment recunoscut de Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și desfășurat anual, în ziua de 7 aprilie, începând din anul 1950.

La prima ediție, din anul 2017, la Crosul Sănătății au alergat 269 de persoane (151 la masculin, 118 la feminin).

OBIECTIVE

1. Strângerea de fonduri pentru bolnavii care au nevoie de transplant de rinichi. În afara taxei de participare (10/ copil, 20 RON/ persoană), se pot face donații prin bancă, în contul nr. RO50BTRL00801205S91141XX, deschis la Banca Transilvania Brașov de Fundația Clinică Sf. Constantin Brașov, cu sediul în Brasov, Str. Iuliu Maniu, Nr. 49, Cod poștal 500091, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor al Judecătoriei Brașov sub nr. 3/ 01.07.2010, CIF nr. 27248394, cu mențiunea „DONAȚIE CROSUL SĂNĂTĂȚII”, sau în ziua și la locul desfășurării evenimentului.

2. Promovarea unui stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, sport și o igienă corespunzătoare a vieții (alimentație, odihnă, recreere etc.).

3. Promovarea sportului și a mișcării în aer liber, practicate ca și activități de familie;

4. Promovarea alergării ca și prim pas în practicarea atletismului sau a altor sporturi;

5. Promovarea alergării ca cel mai la îndemână și mai ieftin sport ce poate fi practicat;

6. Promovarea atletismului în rândul populației, indiferent de vârstă, sex, categorie socială, etnie sau apartenență religioasă;

7. Promovarea Parcului Sportiv Brașov ca loc ideal de pentru practicarea de activități sportive și de tip outdoor.

CATEGORII, DISTANȚE, STARTURI

1. Categoria Copii, start ora 10, distanță 1.000 metri;
2. Categoria Feminin, start ora 10:30, distanță 2.000 metri;
3. Categoria Masculin, start ora 11, distanță 3.000 metri.

La Categoria Copii participă alergători cu vârste de până la 14 ani. Ziua de referință este ziua când are loc evenimentul (22 aprilie 2018). Concurentul care până în ziua de 22 aprilie a împlinit vârsta de 14 ani sau care în ziua crosului împlinește vârsta de 14 ani va participa la Categoria Masculin și va achita taxa de înscriere, în valoare de 20 RON.

Festivitatea de premiere este programată aproximativ de la ora 12.

ÎNSCRIERI

Înscrierile se fac numai în ziua crosului, duminică, 22 aprilie 2018, între orele 8,30 și 9,30, în Parcul Sportiv Tractorul, în zona de Start/ Sosire (lângă Patinoarul Olimpic, zona fântâna arteziană).

La înscriere, concurenții și/ sau însoțitorii lor vor lua la cunoștință și vor semna, după caz, Declarația pe Proprie Răspundere Adult sau Declarația pe Proprie Răspundere Părinte/ Tutore. Acestea vor fi puse la dispoziție de organizatori.

Taxa de participare/ taxa de înscriere/ taxa de concurs se va aplica tuturor participanților, se va achita în numerar și va fi de:
- 10 lei/ participant la Categoria Copii;
- 20 lei/ participant la Categoriile Feminin și Masculin.

Suma rezultată din înscrieri va fi depusă în contul Fundației Clinice Sf. Constantin.

PREMII

Primii 50 copii, respectiv primii 100 de adulți înscriși primesc tricouri din partea Spitalului Sf. Constantin.

Ocupanților locurilor 1-3 la Copii (clasamente separate: Clasament fete, respectiv Clasament băieți), la Feminin și la Masculin, organizatorii le vor acorda medalii, diplome și le vor oferi cadouri. De asemenea, se vor acorda Premii speciale, pentru cei mai tineri participanți (Feminin, respectiv Masculin), dar și cei mai vârtsnici participanți (Feminin, respectiv Masculin).  

ALTE INFORMAȚII

Dacă va fi cazul, AJA BRAȘOV își rezervă dreptul de a interveni cu modificări pe care le va anunța în timp util, pentru o corectă și o eficientă informare, pe site-ul www.ajabrasov.ro, pe pagina de Facebook a evenimentului sau prin informări în ziua și la locul desfășurării manifestării, înainte sau în timpul derulării acesteia.

Informații despre Crosul Sănătății: Regulament și Program.

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!