Cupa Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu”, ediția a 2-a

articol adaugat in: 08/2019 de Silviu Prescornițoiu categorii: Competitii Tag-uri: vintila cristescu, fondator coltea brasov, aja brasov, sport brașov, parcul sportiv brasov, consiliul județean brașov, atletism în parc, proiecte sport
Cupa Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu”, ediția a 2-a
Cupa Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu”, ediția a 2-a, este un concurs național de atletism (alergare cros) pentru seniori legitimați la cluburi și asociații sportive din România, dar și pentru atleți amatori de toate vârstele (copii, tineri, adulți).
 
Competiția este organizată sâmbătă, 26 octombrie 2019, în Parcul Sportiv Brașov, de către Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, în parteneriat cu ACS Colțea 1920 Brașov, cu co-finanțare de la Consiliul Județean Brașov, prin Programul „Promovarea Sportului de Performanță”, și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, al partenerilor și sponsorilor.
 
Vor fi curse de: 
- 10.000 metri masculin, atleți legitimați + atleți amatori, start ora 10;
- 8.000 metri feminin, atlete legitimate + atlete amatoare, start ora 11;
- 3.000 metri, copii până la 14 ani, fete + băieți, start ora 12.
 
Clasamente atleți amatori, pe fiecare categorie de vârstă în parte, feminin și masculin: 8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani.
 
Pentru atleții legitimați, organizatorul oferă premii în bani:
 
Masculin 10.000 m
 
Locul 1     1.500 Lei
Locul 2     1.000 Lei
Locul 3       800 Lei
 
Feminin 8.000 m
 
Locul 1     1.500 Lei
Locul 2     1.000 Lei
Locul 3        800 Lei
 
Sumele declarate sunt nete. Premiile în bani vor fi achitate după festivitatea de premiere (ora 12:45-13).
Atât la atleți legitimați, cât și la atleți amatori, ocupanții primelor 3 locuri în clasament vor fi premiați cu diplome și medalii, dar și cu alte premii în bunuri.
 
Trofeul „Vintilă Cristescu” va fi înmânat câștigătorului la 10.000 metri (atleți legitimați) și câștigătoarei la 8.000 metri (atlete legitimate), în memoria întemeietorului clubului sportiv Colțea.
 
Polisportiv desăvârșit (fotbalist, atlet, schior) și vânător de munte, Vintilă Cristescu (foto) a făcut parte din prima delegație a României la Jocurile Olimpice de Vară (1928), la Amsterdam, unde a participat în proba de maraton. 
Câștigător al primului maraton organizat în România și multiplu campion național în aceeași probă (1921, 1923, 1925, 1926, 1927), Vintilă Cristescu a alergat și în crosul de 10.000 din 21 iulie 1922, de la Brașov (timp 38 minute 40 secunde).
 
La acest concurs nu se percepe taxă de înscriere!
 
Traseul de concurs este amenajat în Parcul Sportiv Brașov (fostul Parc Tractorul) și este un traseu omologat de Federația Română de Atletism (FRA).
 
Toate detaliile despre Cupa Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu” (traseu, înscrieri, program, premii) le veți găsi pe site-ul evenimentului ce va fi lansat în scurt timp în platforma online ajabrasov.ro. (Foto: „Sportul Brașovean” 1944-1970/ CJEFS Brașov)

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!