Jocuri și concursuri atletice pentru elevii din județul Brașov, la Coresi Mall

articol adaugat in: 11/2019  categorii:
Jocuri și concursuri atletice pentru elevii din județul Brașov, la Coresi Mall

Crosul „15 Noiembrie”, competiție programată în această duminică la Brașov, va fi precedat de un eveniment inedit, destinat elevilor din județul Brașov.

Astfel, la Coresi Mall, sâmbătă după amiază, între orele 16.00 și 17.00, sunt programate jocuri și concursuri atletice pentru elevii din întreg județul, fiind așteptați copii și profesori de la următoarele școli: Liceul cu Program Sportiv (LPS) Brașov, prof. Dan Iliescu; Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” Făgăraș, prof. Aurelian Curticăpean; Liceul Teoretic „Mihai Săulescu” Predeal, prof. Elisa Cocă; Școala Gimnazială Tărlungeni, prof. Sorin Coc; Școala Gimnazială 3 Codlea, prof. Ionuț Voicu-Necula; Școala Gimnazială Sânpetru, prof. Dănuț Petrule.

Acesta este un proiect inițiat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov și Clubul Olimpic Brașov, coordonat de prof. univ. dr. Carmen Gugu-Gramatopol, de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane (FEFSM) din Brașov, conceput și condus de prof. Aurelian Curticăpean, de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” din Făgăraș. În proiect este implicată și o echipă de studenți de la FEFSM.

Activitatea „Jocuri și concursuri atletice pentru elevii din județul Brașov” face parte din calendarul de evenimente organizate cu prilejul celei de-a 30-a ediții a Crosului 15 Noiembrie. Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane (FEFSM) Brașov(decan - conf. dr. Ioan Turcu) și Clubul Olimpic Brașov (președinte prof. univ. dr. Carmen Gugu-Gramatopol) sunt parteneri în cadrul proiectului „Crosul 15 Noiembrie”, dar și al altor evenimente și activități de interes comun.

 

Echipele vor fi formate din 4 elevi componenti ai claselor 6-7, cate 2 fete si 2 baieti + un profesor insotitor. Locul desfasurarii va fi marcat prin benzi de hartie cu latimea de 5 cm si lungimea de 15 m. acestea vor delimita un sector de pista de atletism cu 6 culoare, fiecare cu latimea de 1,20 m.

Toti elevii vor purta incaltaminte sport cu talpa de cauciuc, cu aderenta sporita la gresia aflata in locatie, vor evita zonele alunecoase si vor semnala organizatorului orice problema.

Conducerea activitatii se va face de catre prof. Curticapean Aurelian, fiind ajutat de studentii voluntari din cadrul Univ .Transilvania Brasov- facultatea de EFS.

Toti participantii vor semna inaintea inceperii evenimentului demonstrativ un formular privind protectia muncii .

Sectiunea 1 atletismul in scoala (15-20 minute)

1. model de incalzire si parcurgerea unor sisteme de actionare pentru scoala alergarii, scoala sariturii si scoala aruncarii.

2. Prezentarea si exersarea unor probe tehnice incluse in programa scolara la gimnaziu

-           Alergare de viteza, startul de jos accelerarea, informatii – demonstratii la comenzi

-           Saritura in inaltime prin pasire (forfecare)- algoritm simplu de, info si sarituri integrale.

-          Aruncarea prin azvarlire (oina, sulita) si aruncarea prin impingere (greutate)- materialele folosite vor fi mingi de burete si bastoane de burete-baghete inot

-        Alergarea de rezistenta, startul de sus, comenzi la start si alergarea grupata in pluton, respiratie, tempo...info invitati

Sectiunea 2 atletismul pentru toti (15-20 minute) - concursuri

-           Stafeta cu alergare pe echipe: fiecare echipa de 4 va alerga intr-o stafeta folosind culoarul desemnat

-           Parcurs aplicativ cu variante de alergare/ sarituri/ aruncari folosind culoarele si lungimea de 5-7 m

-           Antrenament functional cu elemente simple si ...surprize

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!