Paula Ivan, ambasador al Crosului 15 Noiembrie

articol adaugat in: 07/2018 de Comunicat de Presă categorii: Diverse Tag-uri: 15 Noiembrie 87, Crosul 15 Noiembrie, 15 Noiembrie 1987, Brasov 5K, Romania 5K, Asociatia 15 Noiembrie Brasov, Cros Brasov
Paula Ivan, ambasador al Crosului 15 Noiembrie

Crosul 15 Noiembrie are un ambasador de o înaltă ţinută morală, un sportiv care a adus României medalii olimpice, mondiale şi europene.

Crosul 15 Noiembrie demarează cu o certificare internaţională a traseului şi cu anunţarea primilor sportivi de elită ce vor participa la ediţia 2018.

Suntem onoraţi să anunţăm că în acest an Crosul 15 Noiembrie va fi promovat şi susţinut de unul dintre cei mai importanţi sportivi ai României din toate timpurile: Paula Ivan, dublă medaliată olimpică.

Paula Ivan este şi astăzi deţinătoarea recordului olimpic la proba de 1500 de metri, stabilit în anul 1988 la Olimpiada de la Seul şi medaliată cu argint la proba de 3000 de metri din cadrul aceleiaşi Olimpiade.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la fabuloasa victorie a Paulei Ivan de la Seul, 30 de ani în care recordul olimpic nu a fost doborât de nicio altă sportivă! Nu este întâmplător faptul că Paula Ivan este astăzi ambasadorul unei competiţii sportive de o vârstă apropiată cu cea a recordului olimpic: Crosul 15 Noiembrie, aflat la a 29-a ediţie!

Crosul 15 Noiembrie îşi propune să demonstreze că este o competiţie nu numai cu un istoric impresionant, ci şi una organizată după toate standardele unei competiţii internaţionale de marcă. Primul pas este făcut prin omologarea traseului de un reprezentant al IAAF (Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism). La Braşov a sosit domnul Christian Delerue - măsurator internațional IAAF de gradul A, care va  măsura cu ajutorul dispozitivului „Jones Counter” şi printr-o serie de procedee ştiinţifice de calibrare şi verificare, traseul Crosului 15 Noiembrie.

Astfel, toate recordurile înregistrate pe acest traseu vor putea fi recunoscute la nivel mondial!

Este al treilea traseu al unei competiţii din România, după Campionatul European de Alergare de 24 de Ore şi Bucharest Marathon care beneficiază de omologare internaţională. Omologarea traseului va permite Braşovului să intre pe harta întrecerilor internaţionale de atletism şi să atragă sportivi de elită.

Primii sportivi de elită care şi-au anunţat deja participarea la Crosul 15 Noiembrie sunt sportivii români Ancuţa Bobocel, Roxana Bîrcă, Alexandru Nicolae Soare şi Adrian Garcea, precum şi Sergiu Ciobanu care reprezintă Irlanda.

Ancuţa Bobocel (ROU) este una dintre atletele de elită ale României, fiind o specialistă a probelor de 3.000 m şi 3.000 m obstacole. A participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Campionate Mondiale şi Europene. Anul acesta s-a clasat pe locul 2 la Cupa Europei în proba de 10.000 m (cu un nou record personal) şi pe locul 1 cu echipa României în cadrul aceleiaşi competiţii. Este multiplă campioană naţională la probele de 800 m, 1.500 m, 3.000 m, 5.000 m şi 3.000 m obstacole, campioană balcanică, campioană europeană de tineret şi vicecampioană mondială universitară.

Roxana Bîrcă (ROU) este specialistă a probei de 5.000 m şi a participat la Jocurile Olimpice de la Londra. Este campioană balcanică în proba de 10.000 m, medaliată cu aur la Jocurile Francofoniei din 2017 şi medaliată cu bronz în proba de 5.000 m în același concurs. A ocupat locul 4 la Campionatele Europene de Atletism de la Helsinki, în anul 2012, în proba de  5.000 m şi deţine titluri de campion naţional în probele de 5.000 m şi 10.000 m.

Alexandru Nicolae Soare (ROU) este cel mai valoros alergător de fond al României, anul acesta apropiindu-se vertiginos de recordul naţional al probei de 10.000 m, cu un timp de 28.25.38, cel mai bun rezultat alergat de un sportiv român în ultimii 40 de ani în această probă! Alexandru Nicolae Soare este dublu vicecampion mondial universitar în proba de 10.000 m, vicecampion european de tineret şi are numeroase titluri de campion naţional.

Adrian Garcea (ROU) este vicecampion balcanic de juniori în proba de 1.500 m şi este una dintre tinerele speranţe ale semifondului românesc. Are numeroase victorii în competiţii internaţionale.

Sergiu Ciobanu (IRL) reprezintă Irlanda în competiţiile internaţionale şi are rezultate foarte bune în competiţiile de fond în care s-a specializat. Anul acesta va participa cu echipa naţională a Irlandei la Campionatele Europene de Atletism.

Despre Crosul 15 Noiembrie

Crosul 15 Noiembrie este un concurs de atletism (alergare cros) pentru sportivi profesioniști (sportivi legitimați) și sportivi amatori din România și din străinătate, desfășurat pe o distanță de 5 kilometri, pe străzile din municipiul Brașov, urmând același traseu pe care l-au parcurs manifestanții la 15 Noiembrie 1987.

Crosul 15 Noiembrie (ediția a 29-a) se va desfăşura duminică, 11 noiembrie 2018.

Spre deosebire de celelalte ediții, din acest an startul se va da din dreptul fostei secții 440, adică exact de acolo de unde a izbucnit revolta în noiembrie 1987. Apoi, concurenții vor alerga pe un traseu lung de 5 kilometri și cu următoarele repere: Poienelor - Calea Bucureşti - Spitalul Judeţean - Spitalul Astra - Intersecția „Trei Alimentare” - Biserica de Lemn - Hidromecanica - Spitalul CFR - Sala Patria - Teatrul Sică Alexandrescu - Prefectură. Sosirea se va face pe Bulevardul Eroilor, la Prefectură, pe latura dinspre Primărie și Poștă.

Susținerea și obiectivul

Ca la fiecare ediţie, Crosul 15 Noiembrie beneficiază de sprijinul autorităţilor locale care recunosc în acest eveniment una dintre cele mai importante modalităţi de promovare a oraşului şi judeţului Braşov.

Crosul 15 Noiembrie își propune ca începând din anul 2019, când evenimentul va ajunge la a 30-a ediție, concursul de la Brașov (România) să devină unul dintre cele mai importante și populare din calendarul internațional al IAAF (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism).

Asociația 15 Noiembrie 1987

Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov s-a constituit pe 2 ianuarie 1990, la scurt timp după căderea regimului comunist în România, și este asociația persoanelor arestate şi condamnate pentru participarea la Revolta Anticomunistă de la 15 Noiembrie 1987. Președintele Asociației este domnul Marius Boeriu, iar vicepreședinte este domnul Dănuț Iacob. (Foto: Dan Lungu)
 

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!