Prima ediție din România a Campionatului Național de Alergare pe Șosea 5Km are loc la Brașov!

articol adaugat in: 09/2022 de Silviu Prescornitoiu categorii: Competitii Tag-uri: brasov 5K, atletism brasov, 5K brasov, traseu 5K, traseu 5km, alergare sosea, aja brasov
Prima ediție din România a Campionatului Național de Alergare pe Șosea 5Km are loc la Brașov!

Consiliul federal a aprobat în unanimitate organizarea Campionatului Național de Alergare pe Șosea 5K (seniori, U23 și U20, individual și pe echipe, la feminin și la masculin) în municipiul Brașov, în ziua de duminică, 13 noiembrie. Campionatul se desfășoară în cadrul evenimentelor ce comemorează împlinirea a 35 de ani de la Revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov (UAB) de la 15 Noiembrie 1987.

Concursul este organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov în parteneriat cu Federația Română de Atletism (FRA), cu sprijinul Asociației 15 Noiembrie 1987, al Primăriei Municipiului Brașov și Consiliului Local Brașov. Competiția este înscrisă în calendarul FRA 2022 și li se adresează atleților cu cetățenie română, legitimați la cluburi sportive din țara noastră.

Traseu

Startul se va da în interiorul Parcului Industrial Roman, exact din dreptul fostei Secții 440 – Ștanțe matrițe, locul unde a izbucnit Revolta anticomunistă din 1987. După start, atleții vor trece de poarta Uzinei de Autocamioane și vor alerga pe traseul Strada Poienelor - Calea Bucureşti - Spitalul Judeţean - Spitalul Astra - Intersecția „Trei Alimentare” - Biserica de Lemn - AFI Brașov - Spitalul CFR - Sala Patria - Teatrul „Sică Alexandrescu” - Prefectură.

Cele două curse (feminin + masculin) vor avea loc pe un traseu măsurat și certificat (ROU/ 2018/ 121/ JFD/ 1374/ B) de World Athletics - AIMS.

Programul evenimentului

Sâmbătă, 12 noiembrie:

- orele 16-20, ridicarea kiturilor de concurs, la Sala Sporturilor, în foaier;

- ora 17:00, ședința tehnică, în sala de conferințe a Sălii Sporturilor;

Duminică, 13 noiembrie:

- ora 10:15, se face Apelul la cursa feminină, la cortul de secretariat de lângă zona de start;

- ora 10:45, se face Apelul la cursa masculină;

- ora 11:00, start cursa feminină;

- ora 11:30, start cursa masculină;

- ora 12:30, festivitatea de premiere.

Premii în bani pentru atleți și antrenorii lor

Primele 3 locuri din fiecare clasament la individual vor fi recompensate cu premii în bani. La categoria de vârstă seniori: locul 1 - 1.400 lei, locul 2 - 1.100 lei, locul 3 - 900 lei. La categoria de vârstă U23: locul 1 - 900 lei, locul 2 - 600 lei, locul 3 - 400 lei. Vor mai fi acordate premii constând în medalii, diplome, tricouri CN 5K Brașov. Antrenorii vor primi același premiu în bani (deci un singur premiu/ antrenor), ca și cel mai bine clasat (locurile 1-3 la individual) și premiat atlet pe care îl antrenează.

La categoria de vârstă U20, la care vor putea să participe și atleți de la U18, se vor acorda medalii, diplome și tricouri.

Finanțare

Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K (CN5K) este un proiect sportiv co-finanțat de la bugetul Municipiului Brașov, linia de finanțare „Sportul de Performanță”, cu suma de 99.044,50 lei. Valoarea totală a bugetului acestui proiect este de 111.644,50 lei, contribuția Asociației Județene de Atletism (AJA) Brașov fiind de 12.600 lei.

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!