Regulament Cupa Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu”

articol adaugat in: 09/2019 de Silviu Prescornițoiu categorii: Competitii Tag-uri: vintilă cristescu, cupa colțea, trofeul vintilă cristescu, memorialul vintilă cristescu, parcul sportiv brașov, acs colțea 1920, aja brașov
Regulament Cupa Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu”

Regulament Cupa Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu”, ediția a 2-a

 

1. Prezentare

Prima ediție a Cupei Colțea a avut loc sub forma unui concurs interjudețean de cros pentru copii, juniori, tineret și seniori.

În acest an, odată cu desfășurarea ediției a 2-a, Cupa Colțea devine un concurs național de atletism pentru seniori legitimați la cluburi și asociații sportive din România.

La Cupa Colțea vor participa și atleți amatori de toate vârstele (copii, tineri, adulți), urmând astfel unul din obiectivele AJA Brașov, de a promova și de a încuraja practicarea atletismului de către tot mai multe persoane, dornice de mișcare, relaxare, socializare și petrecere a timpului liber în mijlocul naturii, într-unul din cele mai frumoase parcuri sportive din România.

Cupa Colțea reprezintă și un bun prilej de descoperire și de selecție a viitorilor mici atleți, care vor fi legitimați la secția de profil a Clubului Sportiv Colțea.

CS Colțea 1920 Brașov este continuatorul clubului Colțea Brașov, grupare din perioada interbelică, înființată de vânătorul de munte Vintilă Cristescu. Polisportiv desăvârșit, acesta a fost primul reprezentant al Brașovului la Jocurile Olimpice de Vară (1928), la Amsterdam, unde s-a înscris în proba de maraton.

Câștigător al primului maraton organizat în România și multiplu campion național în aceeași probă (1921, 1923, 1925, 1926, 1927), Vintilă Cristescu a alergat și în crosul de 10.000 din 21 iulie 1922, de la Brașov (38:40).

Spre cinstirea sa, Trofeul „Vintilă Cristescu” îi va reveni câștigătorului la 10.000 metri (atleți legitimați seniori) și câștigătoarei la 8.000 metri (atlete legitimate senioare).

2. Data și locul desfășurării

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, în Parcul Sportiv Brașov.

3. Traseu

Traseul de concurs este amenajat în Parcul Sportiv Brașov (fostul Parc Tractorul) și este un traseu omologat de Federația Română de Atletism (FRA).

Zona de Start/ Sosire va fi între Patinoarul Olimpic, fântâna arteziană și ieșirea din subteranul Gării Centrale Brașov.

Traseul parcurge aleile din parc, înconjuară Patinoarul Olimpic, terenul de fotbal și pista de role, iar un tur de traseu măsoară 1.000 metri (1 kilometru).

Parcul Sportiv se află în municipiul Brașov, pe Strada Turnului la numărul 5.

4. Distanțe și categorii

A). Atleți legitimați, seniori (1996 și mai mari)

10.000 m      masculin

8.000 m        feminin

În concurs sunt acceptați și seniori U23/ tineret (1997-1999).

B). Atleți amatori                         

3.000 m                    fete + băieți 8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani;             

8.000 m                    feminin 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani;

10.000 m                  masculin 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani.

5. Program

Ora 8:30, start înscrieri și validări la fața locului (toate cursele)

Ora 9:30, închidere înscrieri și validări 10.000 m

Ora 10, start 10.000 m

Ora 10:30, închidere înscrieri și validări 8.000 m

Ora 11, start 8.000 m

Ora 11:30, închidere înscrieri și validări 3.000 m

Ora 12, start 3.000 m

Ora 12:45, festivitate premiere

 

6. Premii, clasamente

Pentru atleții legitimați, organizatorul oferă premii în bani, după cum urmează:

Masculin 10.000 m

Locul 1                       1.500 Lei

Locul 2                       1.000 Lei

Locul 3                       800 Lei

Feminin 8.000 m

Locul 1                       1.500 Lei

Locul 2                       1.000 Lei

Locul 3                       800 Lei

Sumele declarate sunt nete și le vor fi achitate premianților în numerar, după festivitatea de premiere (la Patinoarul Olimpic Brașov).

Celor doi câștigători ai probelor de 10.000 m (atleți legitimați seniori) și 8.000 m (atlete legitimate senioare) le vor fi înmânate câte un Trofeu „Vintilă Cristescu”.

Atât la atleți legitimați, cât și la atleți amatori, ocupanții primelor 3 locuri în clasament vor fi premiați cu diplome și medalii, dar și cu alte premii în bunuri, în funcție de sponsori și parteneri.

Clasamente atleți amatori, pe fiecare categorie de vârstă în parte, feminin și masculin: 8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani

Fiecare categorie de vârstă trebuie să aibă minim 3 atleți înscriși și validați la secretariatul concursului, înaintea startului.

7. Condiții de participare

La Cupa Colțea (ediția a 2-a) nu se percepe taxă de înscriere!

Pentru a participa la Cupa Colțea și pentru a primi numărul de concurs, fiecare alergator, indiferent de vârstă, trebuie să îndeplinească, în același timp, următoarele condiții:

A). Să fie înscris în concurs;

B). Să prezinte un Act de identitate la înscriere. În plus, sportivii legitimați vor avea la ei legitimațiile, cu viza medicală la zi;

C). Să semneze Declarația pe Proprie Răspundere (pentru Adult sau pentru Părinte-Tutore-Reprezentant Legal);

D). Să își asume responsabilitatea pentru orice fel de accident sau pagubă suferit(ă) în timpul concursului. Organizatorul își declină orice responsabilitate pentru astfel de situații neplăcute și nedorite, în conformitate cu prevederile prezentului Regulament;

E). Să își asume responsabilitatea că are capacitatea fizică și că are un aviz medical pentru a participa la cursa la care s-a înscris, organizatorul declinându-și orice responsabilitate cu privire la orice problemă medicală aparută înaintea, în timpul sau ulterior Evenimentului.

F). Să citească Regulamentul pus la dispoziție la locul de concurs și publicat pe site-ul organizatorului (ajabrasov.ro).

ATENȚIE! Din motive întemeiate, organizatorul își rezervă dreptul de a interveni cu modificări în Regulament și Program, modificări pe care le va anunța în timp util, pentru o corectă și o eficientă informare a tuturor celor interesați, pe site-ul ajabrasov.ro, pe paginile de Facebook „Asociatia Judeteana de Atletism Brasov” și „Cupa Colțea-Trofeul Vintilă Cristescu”, sau prin informări în ziua și la locul desfășurării manifestării, înainte sau în timpul derulării acesteia.

8. Înscrieri

În perioada 20 septembrie-25 octombrie 2019 (ora 17), se fac înscrieri online, completând formularul special aflat pe platforma de evenimente sportive 42KM.RO.

În ziua de vineri, 25 octombrie, în intervalul orar 17-20, se fac înscrieri la biroul deschis la Coresi Shopping Resort, la scenă.

În ziua concursului (sâmbătă, 26 octombrie), în intervalul orar 8:30-11:30 se fac înscrieri după Programul anunțat în Regulament! Doar după validare concurentul va primi numărul de concurs.

9. Cronometraj

La Cupa Colțea va fi cronometraj electronic.

Sistemul de cronometrarj electronic constă în faptul că numărul de start și chip-ul sunt integrate. Astfel, se evită confuzia între numărul de start și numărul chip-ului, iar concurenții nu trebuie să plătească garanții pentru chip-uri sau să predea chip-ul după încheierea întrecerii. Numerele de concurs sunt imprimate pe hârtie specială, foarte uşoară, rezistentă la rupere şi apă.

Sistemul de cronometrare înregistrează fiecare trecere a cipului electronic al fiecărui alergător peste covoarele electronice (puncte de control) și calculează timpul fiecarui alergător. Punctele de control vor fi amplasate la linia de start, dar și pe traseu.

La probele de ștafetă, atleții vor efectua schimbul prin predarea-primirea unui dispozitiv electronic, numai în interiorul spațiului de schimb delimitat și semnalizat.

ATENȚIE! Alergătorii trebuie să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participă. Alergătorii care nu calcă pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi înregistrați de sistemul de cronometrare și vor fi descalificați automat.

Este responsabilitatea alergătorului să poarte numărul de concurs pe tricou, vizibil pe partea din față. Va fi descalificat, automat, orice alergător care pe toată distanța cursei nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.

În ziua concursului, nu va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) după închiderea înscrierilor și nici schimbarea numerelor de concurs între alergători, această încălcare a Regulamentului ducând la descalificare!

Rezultatele și clasamentul vor fi afișate în direct, în timpul evenimentului, pe site-ul companiei de cronometraj și imediat după terminarea concursului, pe site-ul oficial al AJA Brașov, adică ajabrasov.ro.

Respectarea traseului de concurs și a Regulamentului, inclusiv trecerea prin punctele de control vor fi asigurate de arbitri FRA.

10. Asistență medicală

Participarea în competiție le este permisă numai persoanelor care nu au probleme medicale și care au capacitatea fizică și pregatirea să concureze.

Prin înscrierea la Cupa Colțea și participarea la concurs, fiecare participant declară și își asumă pe propria sa răspunderefaptul că este aptmedicalsă participe la cursa la care s-a înscris și că a consultat în acest sens un medic de specialitate, care i-a acordat avizul să concurezela cursa la care s-a înscris.

Participantul îl exonerează de orice răspundere pe organizator în legătură cu orice problemă medicală, de orice natură, aparută în timpul sau după participarea la eveniment.

În zona de Start/ Sosire va staționa, permanent, un echipaj de ambulanță de tip B1.

Tot în zona de Start/ Sosire va fi amenajat un punct special de împrospătare, unde alergătorii vor beneficia de apă plată, fructe, batoane și/ sau alte băuturi răcoritoare.

11. Comunicare oficială

Toate informațiile oficiale, despre și în legătură cu evenimentul Cupa Colțeavor fi transmise prin intermediul canalelor de comunicare oficiale ale AJA Brașov, mai precis:

– site www.ajabrasov.ro;

– pagini Facebook „Asociatia Judeteana de Atletism Brasov” și „Cupa Colțea-Trofeul Vintilă Cristescu”.

De asemenea, organizatorul își rezervă dreptul să transmită informații oficiale, de ultim moment, inclusiv la locul desfășurării concursului.

12. Organizator

Cupa Colțea este organizată de ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE ATLETISM (AJA) BRAȘOV, denumită „organizator” în toate documentele și comunicările oficiale (regulament, adrese, comunicate, informări etc.), în parteneriat cu CLUBUL SPORTIV COLȚEA 1920 BRAȘOV și PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAȘOV, cu co-finanțare de la CONSILIUL JUDEȚEAN BRAȘOV, cu susținerea și sprijinul altor instituții, sponsori și parteneri.

Prezentul Regulament se completează cu toate celalte prevederi și regulamente ale Federației Române de Atletism (FRA).

Pentru informații în plus: 0735.852.040, contact@ajabrasov.ro.

Acest Regulament a fost propus, analizat și aprobat în Consiliul Director al AJA Brașov din 18 mai 2019 și a fost avizat de FRA în 16 iunie 2019.

AJA BRAȘOV

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!