Sponsorii nostri

Proiect minibază școlară de atletism.

 Sector atletism: viteză-lungime-triplu.

Noi, cei ce la Asociaţia Judeţeană de Atletism, credem cu tărie că revigorarea atletismului românesc trebuie să înceapă din şcoală, acolo unde se modelează prima dată structura fizică a copiilor. Şcoala este locul unde profesorii de educaţie fizică descoperă talentele şi le îndrumă către disciplinele sportive potrivite. Dar din lipsa unei baze sportive minimale, aceştia se află în imposibilitatea de a verifica aptitudinile sportive ale elevilor şi nu pot descoperi aceste talente.

De aceea, Asociaţia Judeţeană Braşov a iniţiat şi demarat un proiect destinat şcolilor din judeţul Braşov, un proiect menit să ajute profesorii de educaţie fizică să îşi desfăşoare orele de educaţie fizică la un nivel profesionist şi pe elevi să se bucure de un program adecvat de pregătire fizică.

AJA Braşov susţine înfiinţarea de sectoare de atletism viteză-lungime care să servească pregătirii atletice şi normelor şi probelor de control. Practic, sectorul va fi compus dintr-o pistă sintetică de 70 de m lungime, cu patru piste şi dotată cu groapă de nisip.

Sectorul de atletism va putea fi folosit atât vara, cât şi iarna, graţie materialului sintetic uşor de întreţinut şi de curăţat.

Implementarea proiectului se va face cu ajutorul autorităţilor locale din fiecare localitate. Şcolile interesate sunt rugate să depună o cerere pentru acest tip de sector de atletism la Asociaţia Judeţeană de Atletism pentru a iniţia împreună cu asociaţia cererile de finanţare către autorităţile locale.

În continuare vă prezentăm câteva caracteristici ale sectorului de atletism viteză-lungime. Pentru mai multe detalii tehnice vă rugăm să ne contactaţi la adresa contact@ajabrasov.ro sau ajabrasov@yahoo.com.

Caracteristici funcționare ale sectorului de atletism viteză-lungime

În sectorul de atletism se vor desfășura orele de educație fizică, în care se pune accent pe exerciții de gimnască pentru încalzire, exerciții din școala alergarii, săriturii și aruncării.

Acest sectorul de atletism va servi ca bază tehnică pentru următoarele norme și probe de control:

 • viteză 30 m și 50 m
 • săritura în lungime de pe loc și cu elan
 • aruncarea mingii de oină
 • aruncarea mingii medicinale
 • starturi din picioare

În sectorul de atletism viteza – lungime se pot practica mai multe probe din atletism astfel: viteză, lungime, triplusalt, garduri, oină.

Vedere de ansamblu a sectorului scolar de atlesm viteză-lungime

Caracteristici tehnice ale sectorului de atletism : viteza- lungime

 • Lungimea totală a pistei: 70 m - din care 69,70 m (suprafaţa sintetică).
 • Lățimea totală a pistei: 5.00 m -  din care 4,70 m (suprafata utilă sintetică).
 • Suprafaţa totală sintetică: 327,59 mp.
 • Marcaje pistă: 3 culoare, pentru alergare, cu lățime de 120 cm/culoar (dimensiune standard regulamentara).
 • Marcaje pentru diferite lungimi de alergare: start; 10 m; 30 m; 50 m (finiş).
 • Culoarul nr.2, din milocul pistei, se poate folosi și pentru sectorul de sărituri:
 • -          lungime și triplusalt.
 • 2 praguri profesioniste pentru sărituri:
 • -          un prag situat la 2 m de depărtare de groapă de nisip, pentru săritura în lungime cu elan;
 • -          un prag situat la 8 metri depărtare de groapă de nisip, pentru sărituri de triplusalt.
 • groapă cu nisip, cu dimensiuni între: 5,50 m – 6,50 m lungime (în funcție de spațiu existent), 2.75 m lățime și 50 cm, adâncime.
 • Vedere in detaliu a sectorului de lungime

Echipamente sportive folosite pentru utilizarea pistei:

 • 3 bloc-starturi;
 • 10 garduri pentru copii și juniori;
 • 2 praguri profesioniste pentru sărituri;
 • 5 saltele de protecție (200x100x20 cm) pentru mannela de oprire;
 • ruletă de 25m;
 • ruletă de 8m;
 • 2 cronometre pentru atletism;
 • 10 mingi de oină;
 • 10 mingi medicinale pentru aruncări;

Vedere de ansamblu a sectorului scolar de atlesm triplu salt.

Sustinatorii acestui proiect: AJA Braşov

 Exprima-ti parerea despre acest proiect

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!