Sponsorii nostri

Asociaţia Judeţeană de Atletism (AJA) Braşov este o structură sportivă profesională, reprezentantă a Federaţiei Române de Atletism (FRA) în judeţ, care este formată din cluburile și asociațiile sportive cu profil de atletism.

AJA Brașov a fost înființată conform Legii 69/ 2000 - Legea Educației Fizice și Sportului (Capitolul IV - Asociațiile județene și ale municipiului București pe ramuri de sport, Articolul 34):

(1) Asociațiile județene și ale municipiului București pe ramuri de sport sunt persoane juridice de drept privat, având drept scop organizarea activității în ramura de sport respectivă la nivelul județului sau al municipiului București, cu respectarea statutelor și regulamentelor federațiilor sportive naționale.
 
(4) Asociațiile județene și ale municipiului București pe ramuri de sport sunt constituite din secțiile asociațiilor și cluburilor sportive cuprinse în sistemul competițional județean, afiliate și recunoscute de acestea.
 
(5) Obiectivele, drepturile și îndatoririle asociațiilor județene și ale municipiului București pe ramuri de sport decurg din statutele și regulamentele federațiilor sportive naționale corespunzătoare, precum și din puterea delegată de către acestea.
 
(6) La nivelul județului, respectiv al municipiului București, se poate constitui, pentru o ramura de sport, o singura asociație județeana.
 
(7) Direcțiile pentru tineret și sport județene, respectiv a municipiului București, recunosc și sprijină asociațiile județene și ale municipiului București pe ramuri de sport, care funcționează în raza lor teritorială.
 

Principalele obiectivele ale AJA Braşov sunt:

1. Organizarea, supravegherea, dezvoltarea şi consolidarea activităţii atletice în municipiul Braşov și în zona metropolitană a Brașovului, în localitățile din județul Brașov, în cluburi și asociații sportive de atletism, în instituţii de învăţămînt, în rândul locuitorilor din Brașov, indiferent de vârstă, sex, categorie socială, apartenență politică, etnică și religioasă, nivel de pregătire fizică sau intelectuală.

2. Împreună cu autoritățile locale și partenerii AJA Brașov, inițierea demersurilor pentru construcţia unui stadion de atletism, omologabil internațional, în municipiul Braşov.

3. Organizarea unei competiţii de atletism pe pistă de tip grand prix , care să devină, în timp, un eveniment sportiv de brand pentru Braşov.

4. Propunerea de amenajare în şcolile din județul Braşov a unui „Sector pentru sărituri şi alergare de viteză în aer liber”, necesar pentru efectuarea normelor de control obligatorii pentru elevi.

5. Amenajarea de piste de alergare (jogging) în municipiul Brașov și în zona metropolitană a Brașovului, sub Tâmpa, în parcuri, în cartiere, între diferite zone din municipiul de reședință sau între localități.

6. Promovarea atletismului și a tuturor ramurilor sale: atletism de pistă, alergare montană, alergare pe șosea, alergare la altitudini înalte, ultraatletism. Promovarea se va face prin organizarea de concursuri locale, județene, regionale, naționale și internaționale, de prezentări și demonstrații, de expoziții, conferințe și seminarii, de proiecte „Sportul pentru Toți” și orice activitate care are legătură, directă sau indirectă, cu atletismul.

7. Documentarea și realizarea în ediție print a Istoriei Atletismului Brașovean.

8. Dezvoltarea și întreținerea relațiilor cu instituțiile și cu mediul de afaceri.

9. Deschiderea și cultivarea de noi relații instituționale și oficiale, la nivel de țată (regional, național) și la nivel internațional (balcanic, european, intercontinental, mondial).

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!