Record de participare la Campionatul Național 5K organizat la Brașov

articol adaugat in: 11/2022 de Silviu Prescornitoiu categorii: Competitii Tag-uri: Atletism, Atletism Brasov, AJA Brasov, Campionatul National, CN 5K, Alergare Sosea, Campionat 5 Km
 Record de participare la Campionatul Național 5K organizat la Brașov

Dintre toate campionatele naționale de alergare pe șosea și cros organizate în acest sezon competițional 2022, cea mai numeroasă participare va fi la Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K (ediția 1) ce are loc duminică, 13 noiembrie, la Brașov, cu prilejul Crosului 15 Noiembrie. 160 de atleți legitimați la cluburi din România s-au înscris la competiția organizată de Asociația Județeană de Atletism Brașov, în parteneriat cu Federația Română de Atletism și cu co-finanțare acordată de Primărie de la bugetul municipiului Brașov, linia de finanțare „Sportul de Performanță”, înregistrându-se, astfel, un adevărat record de participare.

Concursuri, curs pentru arbitri, consfătuirea antrenorilor

„Dacă Brașovul a rămas în istorie cu revolta din '87, atletismul brașovean o va face prin acest Campionat Național, deschizător de drumuri pentru alte asemenea competiții distincte pentru proba de alergare pe șosea pe distanța de 5 kilometri, care se vor desfășura anual, de acum înainte, în țara noastră. Faptul că am primit organizarea primului Campionat Național de 5 kilometri organizat vreodată în România cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la evenimentul istoric 15 noiembrie 1987 constituie un motiv de mândrie pentru noi, brașovenii. Pe lângă întrecerea în sine, campionatul ne aduce alte două evenimente importante pentru fenomenul atletic din România, ambele în premieră la Brașov: cursul gratuit pentru arbitri de atletism, pe care îl organizăm împreună cu Federația și Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane și consfătuirea antrenorilor din probele de semifond și fond. Iar recordul de participare consemnat după închiderea înscrierilor, seara trecută, vine ca o confirmare în plus a faptului că acest campionat reprezintă un moment de referință în atletismul românesc și un reper valoros pentru campionatele din anii următori”, declară Silviu Prescornițoiu, președintele AJA Brașov.

Traseul CN 5K

La CN 5K vor alerga atleți la categoriile de vârstă seniori, U23 și U20, fiind alcătuite clasamente atât la individual, cât și la echipe. Startul (ora 11 feminin, ora 11:30 masculin) se va da în interiorul Parcului Industrial Roman, exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit Revolta din 1987. După start, atleții vor trece de poarta fostei Uzine de Autocamioane și vor alerga pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – AFI Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul „Sică Alexandrescu” – Prefectură. Traseul este măsurat și omologat internațional de AIMS-World Athletics.

Alături de Crosul 15 Noiembrie și Brașov 5K, această competiție face parte din seria de evenimente sportive ce comemorează Ziua Revoltei Anticomuniste din 15 Noiembrie 1987, desfășurându-se pe același traseu pe care l-au urmat manifestanții în '87.

 

Comunicate oficiale

Fii la curent cu cele mai importante comunicate oficiale ale Asociatiei Judetene de Atletism Brasov.

comunicate oficiale

Înscrie-te online

Mai simplu ca oricand! Inscrie-te online, completand formularul cu datele tale si selectand una dintre competitiile listate in Calendar.

inscriere online

Proiectele AJA Brasov

Citeste totul despre proiectele in care este implicata Asociatia Judeteana de Atletism Brasov. Vino alaturi de noi!

proiecte AJA Brasov

Compeții și rezultate

Aici poti gasi totul despre competitiile noastre, rezultate si regulamente, toate intr-un singur loc!

calendar competitional, rezultate, regulamente

Știri și noutăți

AJA Brașov te tine la curent cu cele mai noi stiri din lumea atletismului. Click aici!

stiri si noutati sportive

Voluntari

Hai in echipa AJA Brasov! Te asteptam sa ni te alaturi si sa participi la cele mai importante competitii de atletism din judetul Brasov.

voluntari AJA Brasov

Utlimele noutati

Evenimente urmatoare

Sponsori si parteneri

SEO

Lider pe piata brasoveana in activitati de antrepriza generala, proiectare si executie instalatii electrice, automatizare, comunicatii, instalatii incendii, control acces si interfonie, instalatii termice, de ventilatie, climatizare, sanitare si hidrotehnice, instalatii tehnologice.

SEO

INTEUROSPORT realizează la cel mai înalt nivel calitativ orice tip de terenuri sportive, piste de atletism, precum şi amenajări săli de sport şi suprafeţe de joc. Materialele folosite sunt atent selecţionate, la standarde CE, principala noastră recomandare fiind experienţă europeană de peste 25 ani în domeniu.

SEO

Sunteți în căutarea unor rulmenti  originali si de calitate la prețuri accesibile? Ați ajuns în locul potrivit! Eurobearings este unul din principalii distribuitori de rulmenti autorizati din România, cu o experiență de peste 20 ani.

SEO

Compania Rock Spring este infiintata in 1993, principala sa activitate fiind productia de pantofi sport usori si comozi, avand la baza experienta indelungata in acest domeniu din Italia, Portugalia, Brazilia si Orientul indepartat. In 2005 au fost create modelele pantofilor sport din elastic, care acum sunt sufletul colectiilor noastre. 

SEO

Revista Atlet Info este prima publicatie de profil de pe piata brasoveana. Editata cu sprijinul Asociatiei Judetene de Atletism Brasov, revista are o gama larga de subiecte, de la promovarea sportului de masa, sfaturi de sanatate sii sfaturi pentru atletii profesionisti.

SEO

Conalcri Prod va ofera solutii optime, oferte diversificate si idei unice pentru a mobila orice incapere, fie vorba de o locuinta, birou sau spatii comerciale si publice. Avem o experienta vasta de 10 ani in domeniul productiei de mobilier din PAL melaminat, cu un personal de 160 de specialisti, utilaje si tehnologie de ultima generatie!

SEO

Apartamente, spatii comerciale si birouri de inchiriat in Brasov. Contact: office@teorema.ro

SEO

La aproape 85 de ani de la ultimul antrenament, CS Colțea Brașov renaște tot la inițiativa unor oameni inimoși, așa cum a luat ființă în 1920. Clubul Sportiv Colţea Braşov are secţii de fotbal, futsal, atletism şi nataţie. 

SEO

Pizzeria Soriso este locul unde puteti gasi o pizza preparata de Rosario Navaria, un bucatar italian veritabil, si veti fi tratati ca intre prieteni.

inscrie-te acum online

Inscrie-te online acum!

Pe website-ul AJA Brasov te poti inscrie rapid la unul din concursurile din Calendarul competitional. Completeaza cu atentie toatele datele solicitate, selecteaza concursul la care vrei sa participi, trimite-ne informatiile si intr-un timp rezonabil iti va fi confirmata inscrierea (telefonic sau prin e-mail).

Inscrie-te acum!